Fortsätt till innehållet
Baka med kvarg

Bakning

Baka med kvarg

Kvarg är en mejeriprodukt som har blivit populär att använda både till bakning och desserter samt att äta som den är. Kvarg är praktiskt att ha hemma när du behöver ett snabbt mellanmål eller när du ska bjuda på en festlig bakelse med mycket smak!

Här har vi samlat matnyttig information om kvarg som livsmedel tillsammans med massvis av goda recept som går att tillaga på Valios smaksatta kvarg.

Vad är kvarg?

Kvarg är en färskost gjord på surmjölk som med hjälp av mjölksyrabakterier koagulerar till en slät och krämig konsistens. Kvarg som inte är smaksatt kan uppfattas något syrlig till smaken. I Sverige har kvarg kommit att bli en produkt som ofta förknippas med träning på grund av dess relativt höga proteinhalt jämfört med många andra mejeriprodukter.

Kvarg till bakning och desserter

Att baka med kvarg är både gott och smidigt. Smaksatt kvarg tillför mycket smak till bakverket vilket gör att du med enkla medel och färre ingredienser kan göra succé i köket. Det ska vara kul att baka och därför har vi på Valio tagit fram massor med goda recept som innehåller någon av våra laktosfria kvargar. Baka och njut!




Valios laktosfria kvarg – till bakning & desserter

Med Valios smaksatta kvarg är det enkelt att lyckas med bakning och desserter.