Kräftskiva
En av sensommarens höjdpunkter är kräftskivan. Festen kan börja när de rödglödande kräftorna ställs till bords med snaps, matiga tillbehör, smaskiga såser och goda ostar som är gott till kräftor. Här har vi samlat våra bästa tips och allt du behöver veta för att ha tidernas bästa kräftskiva.
Så här kokar du kräftor
Ska du koka kräftor för första gången eller är dina kunskaper kanske lite ringrostiga? Ingen fara, för med bra instruktioner är det enkelt att tillaga kräftor. Ta fram en lagom stor gryta, kräftor, vatten, dill samt salt och socker för smaksättning. Och sedan är det bara att värma på grytan!
Vad ska man ha till kräftskivan?
En riktigt god västerbottenpaj, eller västerbottensostpaj som det också kallas, hör kräftskivan till! Pajen med sina lena smak gör sig väldigt bra som tillbehör. Längre ned på sidan hittar du fler goda tillbehör. Här hittar du receptet till västerbottenpaj!
Tips på hur man äter kräftor
Följ vår guide och bli ett proffs på att skala och äta kräftor. Det kan vara lite pilligt men det är en del av charmen, och det är definitivt värt mödan.
Dekoration och dukning till kräftskivan
Ingen kräftskiva utan dekorationer! Dukningen och dekorationerna med kräfttema är halva nöjet för den som bjuder in till kräftskiva och för den som blir bjuden. Ta del av checklistan på vad du inte får glömma!
Goda tillbehör till kräftskivan
Komponera ihop en enkel meny till kräftkalaset med några väl utvalda recept. Sallad, bröd, en matig paj eller smörgåstårta och en god efterrätt. Svårare behöver det inte vara!