Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten, kallt
Fyllning
- 3 ägg
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 4 dl västerbottensost, riven
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm chilipulver
Dela recept
Instruktioner
Pajdeg
- Mixa smöret med mjölet i en matberedare med knivtillsats. Mixa sist i iskallt vatten.
- Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 1 timme.
- Kavla ut och klä botten av en pajform med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter.
Fyllning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
- Blanda i den rivna osten tillsammans med kryddorna.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg.
- Låt svalna något innan servering.
Till recepten
Dela recept