Fortsätt till innehållet
Frasiga våfflor med jordgubbsgrädde

Säsong

Våffeldagen och recept på våfflor

Våffeldagen är en älskad tradition i Sverige, där vi njuter av nygräddade våfflor med goda tillbehör. Men när infaller våffeldagen och varför firar vi den? Här får du svaren – tillsammans med de bästa recepten på frasiga, matiga och laktosfria våfflor!


Recept på klassiska och frasiga våfflor

Hemligheten bakom riktigt frasiga våfflor ligger både i smeten och tillagningen. Använd mineralvatten eller kolsyrat vatten i smeten och låt våffeljärnet bli ordentligt varmt innan du gräddar för att våfflorna ska bli sådär riktigt frasiga och goda!


Laktosfria våfflor – njut utan bekymmer

Vill du baka laktosfria våfflor? Med laktosfri mjölk och smör får du samma goda smak, utan att magen protesterar. Ett bra val om du planerar att bjuda på våfflor!

Laktosfria frasiga våfflor toppad med vispad grädde och färska jordgubbar

Nyttiga och matiga våfflor

För den som vill ha en mer näringsrik variant finns det flera sätt att göra lite nyttigare våfflor. Byt ut en del av vetemjölet mot havregryn eller prova en grönsaksvåffla för extra smak och härlig färg.


Smaksatta våfflor

Genom att smaksätta smeten får du våfflor med lite annorlunda smak och färg. Smaksättningen kan även tillföras genom en riktigt god topping, som inte nödvändigtvis måste vara klassisk grädde och sylt. Testa dessa recept för en nytänkande variant på våfflor!