
Våffeldagen och recept på våfflor
Våffeldagen är en älskad tradition i Sverige, där vi njuter av nygräddade våfflor med goda tillbehör. Men när infaller våffeldagen och varför firar vi den? Här får du svaren – tillsammans med de bästa recepten på frasiga, matiga och laktosfria våfflor!
Recept på klassiska och frasiga våfflor
Hemligheten bakom riktigt frasiga våfflor ligger både i smeten och tillagningen. Använd mineralvatten eller kolsyrat vatten i smeten och låt våffeljärnet bli ordentligt varmt innan du gräddar för att våfflorna ska bli sådär riktigt frasiga och goda!
Nyttiga och matiga våfflor
För den som vill ha en mer näringsrik variant finns det flera sätt att göra lite nyttigare våfflor. Byt ut en del av vetemjölet mot havregryn eller prova en grönsaksvåffla för extra smak och härlig färg.
Smaksatta våfflor
Genom att smaksätta smeten får du våfflor med lite annorlunda smak och färg. Smaksättningen kan även tillföras genom en riktigt god topping, som inte nödvändigtvis måste vara klassisk grädde och sylt. Testa dessa recept för en nytänkande variant på våfflor!