
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
Till recepten
Ingredienser
4
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3¾ dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk strösocker
- ½ tsk salt
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 ägg
- 4 dl Valio Laktosfri yoghurt naturell ekologisk 2,5%
Till stekning
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Till servering
- färska bär, lönnsirap och jordnötssmör
Dela recept
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Smält smöret i stekpannan du ska steka plättarna i.
- Vispa samman ägg, yoghurt och smöret i en skål. Blanda ner de torra ingredienserna.
- Låt smeten svälla, minst 15 minuter men gärna en timme innan gräddning. (Om du vill kan du göra smeten kvällen innan. Förvara övertäckt i kylen.)
- Stek tjocka plättar i smör på medelvärme i en stekpanna. Servera med färska bär, lönnsirap, jordnötssmör.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.