Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3¾ dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk socker
- ½ tsk salt
- 1 ägg
- 4 dl Valio Laktosfri yoghurt naturell ekologisk 2,5%
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Till stekning
-
15 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
- 0 kg färska bär
- 0 kg lönnsirap
- 0 kg jordnötssmör
Dela recept
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa ägg, yoghurt och smält smör i en annan skål. Blanda sedan ner de torra ingredienserna.
- Låt smeten svälla i cirka en timme innan gräddning. (Om du vill kan du göra degen kvällen innan. Förvara övertäckt i kylen.)
- Stek tjocka plättar i smör på medelvärme i en platt panna. Servera med färska bär, lönnsirap, jordnötssmör.
Till recepten
Dela recept