Fortsätt till innehållet
Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

Fluffiga amerikanska pannkakor är fantastisk helgmorgonlyx. Jordnötssmör, färska bär och lönnsirap är typiska tillbehör i amerikansk stil.

Amerikanska pannkakor

Ingredienser

4
portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3¾ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 30 g
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 4 dl Valio Laktosfri yoghurt naturell ekologisk 2,5%

Till stekning

Till servering

  • färska bär, lönnsirap och jordnötssmör

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält smöret i stekpannan du ska steka plättarna i.
  3. Vispa samman ägg, yoghurt och smöret i en skål. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Låt smeten svälla, minst 15 minuter men gärna en timme innan gräddning. (Om du vill kan du göra smeten kvällen innan. Förvara övertäckt i kylen.)
  5. Stek tjocka plättar i smör på medelvärme i en stekpanna. Servera med färska bär, lönnsirap, jordnötssmör.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.