Fortsätt till innehållet
Äppelkompott med yoghurt

Äppelkompott med yoghurt

Vanilj-äppelkompott varvat med yoghurt i glas. En god kombination av sött, syrligt och knaprigt – lägg upp i glas för en elegant servering, perfekt till frukostbuffén.


Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering


Instruktioner

Äppelkompott

  1. Kärna ur och skär äpplena i tärningar.
  2. Stek i smör på högvärme med socker. Tillsätt vaniljpulvret på slutet och stek med någon minut. Låt svalna på en tallrik.

Till servering

  1. Lägg hälften av äppelkompotten i botten på två glas. Fördela 3/4 dl yoghurt i glasen och lägg på ett lager granola.
  2. Häll på resten av yoghurten och toppa med resterande äppelkompott. Toppa med lite granola och eventuellt honung.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.