
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 äpplen
-
15 g
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk strösocker
- ½ tsk vaniljpulver
Till servering
-
3 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
- 1½ dl granola
- 2 tsk honung, flytande
Dela recept
Instruktioner
Äppelkompott
- Kärna ur och skär äpplena i tärningar.
- Stek i smör på högvärme med socker. Tillsätt vaniljpulvret på slutet och stek med någon minut. Låt svalna på en tallrik.
Till servering
- Lägg hälften av äppelkompotten i botten på två glas. Fördela 3/4 dl yoghurt i glasen och lägg på ett lager granola.
- Häll på resten av yoghurten och toppa med resterande äppelkompott. Toppa med lite granola och eventuellt honung.
Till recepten
Dela recept