Fortsätt till innehållet
Äppelpaj med vaniljsås

Äppelpaj med vaniljsås

En klassisk smulig äppelpaj är alltid lika uppskattat! Pajen serveras så klart med en krämig laktosfri vaniljsås.

Äppelpaj med vaniljsås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • äpple
  • ½ tsk kanel, malen
  • 2 msk strösocker

Smuldeg

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ krm salt

Till servering


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 °C.
  2. Skala äpplena och klyfta dem.
  3. Lägg äppelbitarna i en pajform (ca 24 cm Ø).
  4. Strö över kanel och socker.

Smuldeg

  1. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och salt till en smulig deg.
  2. Smula degen över äpplena.
  3. Grädda pajen i ca 25 minuter.
  4. Låt den svalna och servera med vaniljsåsen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.