Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
25 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn220°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderFyllning
- 4 äpple
- ½ tsk kanel, malen
- 2 msk strösocker
Smuldeg
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- ½ krm salt
Till servering
-
5 dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 °C.
- Skala äpplena och klyfta dem.
- Lägg äppelbitarna i en pajform (ca 24 cm Ø).
- Strö över kanel och socker.
Smuldeg
- Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och salt till en smulig deg.
- Smula degen över äpplena.
- Grädda pajen i ca 25 minuter.
- Låt den svalna och servera med vaniljsåsen.
Till recepten
Dela recept