Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
3 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn190°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 9 dl vetemjöl
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 tsk kardemumma, mald
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 6 g jäst, torr
- 3 ägg
- ⅔ dl strösocker
Chokladkräm
-
150 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk kakao
- 2 dl farinsocker
Dela recept
Instruktioner
Vetebröd
- Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
- Blanda samman alla ingredienser förutom smöret och ett av äggen i en hushållsassistent eller i en bunke. Arbeta till en smidig deg ca 10 minuter. Tillsätt det rumsvarma smöret och bearbeta degen ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt mer mjölk eller mjöl tills degen släpper bunkens kanter.
- Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1,5 timme.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en platta ca 60 x 30 cm.
- Bred på chokladkrämen och rulla ihop från långsidan. Dela rullen på mitten i två delar. Dela rullarna på längden så att fyllningen syns men spara 1,5 cm på en av sidorna. Vik snittytorna uppåt och fläta ihop rullarna till ett vackert mönster.
- Smöra 2 brödformar och lägg i längderna. Låt jäsa i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 190°.
- Vispa upp ägget och pensla brödet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Chokladkräm
- Rör ihop ingredienserna till chokladkrämen till en jämn och slät kräm. Låt stå i rumstemperatur.
Till recepten
Dela recept