Fortsätt till innehållet
Bagels med cream cheese

Bagels med cream cheese

Servera hembakade bagels och fyll med cream cheese, lax, krispig sallad, avokado och krämig burrata! Bagels är godas nybakade eller rostade. Går bra att frysa in och ta fram efterhand.

Bagels med cream cheese

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 25 g jäst
  • 3 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 5½ dl vetemjöl special
  • 2 dl fullkornsmjöl dinkel, finmalet

För kokning

  • 1½ l vatten

Topping:

  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk vallmofrön
  • 2 msk sesamfrön, svarta och vita

Pålägg

  • 0 kg
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 0 kg krispsallad
  • 0 kg kallrökt lax
  • 0 kg burrata
  • 0 kg avokado
  • 0 kg flingsalt
  • 0 kg peppar

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, salt och olja. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda i ca 10 minuter i assistent tills du har en smidig, lite fast deg.
  2. Täck med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter.
  3. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll, stick ett hål i mitten med fingret och snurra försiktigt så du får en ring (ca 4–5 cm i hålet). Lägg på ett mjölat bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 220°C (över/undervärme)
  5. Koka upp vatten med sirap i en vid kastrull. Sänk värmen så det sjuder.?Lägg försiktigt i 2–3 bagels åt gången och koka ca 1 minut per sida. Ta upp med hålslev, låt rinna av. Lägg bagels på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, de skall bli gyllenbruna (94-96°C innertemperatur). Låt svalna på galler.
  7. Skär igenom bagels och bred på cream cheese på båda delar. Toppa underdelen med krispig sallad, kallrökt lax, burrata och avokado. Strö över lite flingsalt och peppar. Lägg på locket.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.