
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 45 min
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn220°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst
-
3 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk salt
- 1 msk rapsolja
- 5½ dl vetemjöl special
- 2 dl fullkornsmjöl dinkel, finmalet
För kokning
- 1½ l vatten
Topping:
- ½ dl ljus sirap
- 1 msk vallmofrön
- 2 msk sesamfrön, svarta och vita
Pålägg
-
0 kg
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 0 kg krispsallad
- 0 kg kallrökt lax
- 0 kg burrata
- 0 kg avokado
- 0 kg flingsalt
- 0 kg peppar
Dela recept
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, salt och olja. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda i ca 10 minuter i assistent tills du har en smidig, lite fast deg.
- Täck med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter.
- Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll, stick ett hål i mitten med fingret och snurra försiktigt så du får en ring (ca 4–5 cm i hålet). Lägg på ett mjölat bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
- Värm ugnen till 220°C (över/undervärme)
- Koka upp vatten med sirap i en vid kastrull. Sänk värmen så det sjuder.?Lägg försiktigt i 2–3 bagels åt gången och koka ca 1 minut per sida. Ta upp med hålslev, låt rinna av. Lägg bagels på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, de skall bli gyllenbruna (94-96°C innertemperatur). Låt svalna på galler.
- Skär igenom bagels och bred på cream cheese på båda delar. Toppa underdelen med krispig sallad, kallrökt lax, burrata och avokado. Strö över lite flingsalt och peppar. Lägg på locket.
Till recepten
Dela recept