Fortsätt till innehållet
Bakad yoghurt med bär

Bakad yoghurt med bär

Bakad yoghurt blir krämigt och påminner lite om en cheesecake. Smaksätt med valfria bär eller frukt.

Bakad yoghurt med bär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • ägg
  • ½ dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 3 msk majsstärkelse
  • 100 g frysta blandade bär hallon och blåbär

Topping:


Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C. Klä en form ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop yoghurt, ägg, lönnsirap och vanilj till en slät smet. Vispa i majsstärkelsen. Häll smeten i formen.
  3. Strö över de frysta bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, eller tills mitten av yoghurten inte längre är dallrig.
  4. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite innan servering.
  5. Strö över rostade mandelflagor och pudra över florsocker. Servera med en klick yoghurt och honung.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.