Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Passiv
10 h
Totalt
12 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBrowniebotten
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1¼ dl strösocker
- ¼ dl kakao
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- ½ dl vetemjöl
- 50 g vit choklad
Hallonsås
- 250 g frysta hallon
- ½ dl strösocker
Hallonblåbärsglass
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 4 äggulor
- 1½ dl strösocker
-
4 dl
Valio Laktosfri kvarg hallon & blåbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av hallon och blåbär. God som den är…
Sockertopping
- 1 dl strösocker
Italiensk maräng
- 4 äggvitor
- ½ dl vatten
- 2½ dl strösocker
Dela recept
Instruktioner
Browniebotten
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ner socker, kakao, salt och vaniljsocker i kastrullen. Vispa ned äggen och vänd sist ner mjölet.
- Hacka den vita chokladen fint och rör ner den i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
- Grädda i cirka 25 minuter, testa med sticka, den ska vara något kladdig. Låt svalna.
Hallonsås
- Koka upp hallon och socker och låt koka i cirka 3 minuter.
- Passera såsen genom en sil. Låt svalna.
Hallonblåbärsglass
- Vispa grädden fluffig.
- Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt.
- Rör ner äggblandningen och kvargen i grädden. Kör i glassmaskin.
- Klä insidan av en rund skål som är lika stor som brownien med plastfolie.
- Varva glass och sås i skålen.
- Lägg på brownien, viktigt är att botten ska täcka hela skålen så att ingen glass kommer upp på sidorna.
- Frys skålen i minst 8 timmar.
Sockertopping
- Smält socker i en stekpanna och ringla ut figurer på ett bakplåtspapper.
Italiensk maräng
- Värm vatten och socker i en kastrull till 120°C
- Vispa samtidigt äggvitor fluffiga i en skål.
- När sockerlagen är 121°C, häll ner den i äggvitorna i en tunn stråle under konstant vispning. Vispa tills marängen är rumstempererad.
- Hit kan du förbereda.
Montering
- Ta ut skålen med glassen, vänd den upp och ner på ett fat, dra av plastfolien.
- Bred marängen runt om hela glasstårtan.
- Bränn av marängen med en gasbrännare eller i ugnen på 250°C grill.
- Toppa med sockerfigurerna. Servera direkt.
Till recepten
Dela recept