Fortsätt till innehållet
Bananbröd med jordnötssmör

Bananbröd med jordnötssmör

Förena nytta med nöje och baka bananbröd på övermogna bananer. Bananbröd är ett amerikanskt bakverk som har tagit Sverige med storm. Den här saftiga varianten har en twist i form av jordnötssmör i mitten. Testa och njut!

Bananbröd med jordnötssmör

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bananbröd

Fyllning

  • 2 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ½ dl farinsocker
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl jordnötssmör

Instruktioner

Fyllning

  1. Värm smör, socker och mandel i en kastrull. Koka 2-3 minuter. Tillsätt jordnötssmöret och rör om. Ta av från plattan.

Bananbröd

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och ströa en avlång brödform.
  3. Mosa bananerna i en skål med en gaffel. Vispa ned smält smör, kefir, ägg, socker och salt.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i banansmeten.
  5. Häll hälften av smeten i brödformen. Ringla över fyllningen med hjälp av en sked. Tillsätt resten av smeten.
  6. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme eller tills kakan är torr rakt igenom.
  7. TIPS: Du kan bröa formen med mandelmjöl eller vetemjöl om du inte har ströbröd hemma.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.