Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBananbröd
- 500 g mogna bananer, ca 5 st
-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
2 dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 2 ägg
- 2 dl farinsocker
- 1 krm salt
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
-
0 kg
Valio smör normalsaltat och ströbröd till formenVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Fyllning
-
2 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- ½ dl farinsocker
- 1 dl sötmandel, hackad
- 1 dl jordnötssmör
Dela recept
Instruktioner
Fyllning
- Värm smör, socker och mandel i en kastrull. Koka 2-3 minuter. Tillsätt jordnötssmöret och rör om. Ta av från plattan.
Bananbröd
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och ströa en avlång brödform.
- Mosa bananerna i en skål med en gaffel. Vispa ned smält smör, kefir, ägg, socker och salt.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i banansmeten.
- Häll hälften av smeten i brödformen. Ringla över fyllningen med hjälp av en sked. Tillsätt resten av smeten.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme eller tills kakan är torr rakt igenom.
- TIPS: Du kan bröa formen med mandelmjöl eller vetemjöl om du inte har ströbröd hemma.
Till recepten
Dela recept