Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3¼ dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1 krm salt
- 1½ msk vatten
Fyllning
- 250 g hallon och blåbär, färska eller tinade frysta
- 1 dl strösocker
- 2 msk majsstärkelse
Till pensling
- 1 ägg
- ½ dl mandelspån
Till servering
-
5 dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 °C.
- Tärna smöret och lägg i en matberedare. Tillsätt mjöl, socker och salt och mixa tills degen är smulig. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Skulle degen kännas för mjuk för att kavla kan du låta den vila i kylen ca 30 minuter.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper med en mjölad kavel till en ca 3 mm tjock rundel. Lägg bakplåtspappret med galetten på en plåt.
- Blanda bär, socker och majsstärkelse i en bunke. Lägg bärblandningen på galetten men lämna ca 5 cm från kanten fri. Vik in kanterna över fyllningen. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.
- Grädda galetten i mitten av ugnen ca 30 minuter tills den har fin färg.
- Servera galetten ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
- TIPS: Använder du frysta bär behöver de tinas och torkas. .Annars finns det risk att galetten blir för blöt.
Till recepten
Dela recept