Fortsätt till innehållet
Basilika- och färskostpasta

Basilika- och färskostpasta

Den här pastarätten är fylld med medelhavssmaker. Basilika möter pikant kapris och nötiga toner hos lufttorkad skinka. Smaklig måltid!

Basilika- och färskostpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl spagetti
  • 0 kg salt
  • 80 g lufttorkad skinka
  • 180 g kronärtskockor, marinerade
  • 2 msk kapris
  • 2 dl
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök
    Valio laktosfri cream cheese är en krämig färskost med smak av vitlök. Passar utmärkt som…
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök 23% 200 g
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ dl basilika, hackad

Instruktioner

  1. Koka spaghetti tillsammans med salt enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl.
  2. Rosta skinkan i en stekpanna eller i ugn i 225°C tills den är knaprig. Hacka i mindre bitar.
  3. Låt kronärtskockorna och kaprisen rinna av. Hacka eventuellt kronärtskockorna i mindre bitar.
  4. Blanda färskost och kokvatten med spaghettin. Hetta upp under omrörning. Tillsätt kronärtskocka, kapris och lufttorkad skinka.
  5. Toppa med färskmalen peppar och basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.