Förberedelsetid
Aktiv
8 h
Passiv
2 h
Totalt
10 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3½ dl strösocker
- 2 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 2 ägg
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2½ dl kokande vatten
Lakritssås
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ¾ dl strösocker
- ½ dl sirap
-
15 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk lakritspulver
Lakritsfyllning
-
3½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 1½ dl lakritssås
- 2 msk pulver till vaniljkräm
- 100 g kakor t ex Oreo eller liknande
Dekoration
- 250 g sockermassa, svart och gul
- 0 kg nonpareller eller lakritsströssel
- 0 kg cocktailpinnar
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Vispa till en slät smet.
- Tillsätt hett vatten i en tunn stråle under vispning. Vispa på hög effekt i 1 minut.
- Sätt fast ett bakplåtspapper mellan botten och kanterna i en springform (ca Ø 18 cm). Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C ca 35 minuter.
- Låt svalna något och loss kakan från formen. Låt svalna helt på ett galler.
- Skär bort eventuella ojämnheten på kakans yta. Dela kakan i två delar.
Lakritssås
- Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull ca 5-10 min tills det börjar tjockna.
- Tillsätt smör, vaniljsocker och lakritspulver och rör om. Låt svalna.
Lakritsfyllning
- Vispa grädden.
- Blanda färskosten med lakritssåsen och vaniljkrämspulvret. Vänd ner den vispade grädden. Dela smeten i två delar och krossa kakorna i den ena delen.
- Bred ut kakfyllningen i ett 1 cm tjockt lager mellan bottnarna. Bred ut fyllningen utan kakor på toppen och runt kanterna. Jämna ut med hjälp av en spatel.
- Ställ tårtan i kylen en stund så att fyllningen stelnar.
Dekoration
- Kavla ut sockermassan till en tunn skiva på ett mjölat bord. Skär ut olika former och storlekar samt en Batman-logo.
- Trä en cocktailpinne genom logotypen och låt den torka över natten.
- Använd gul eller vit sockerpasta för att göra fönster till husen. Fäst med sockerlim eller en liten droppe vatten. Täck husen med plastfolie så att de inte torkar innan du dekorerar.
- Fäst husen runt tårtans kanter. Fäst Batman logotypen ovanpå tårtan och dekorera tårtans topp med en ring av nonpareller.
Till recepten
Dela recept