Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 schalottenlökar
-
300 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4 msk rödvinsvinäger
- ½ dl vatten
- 2 msk färsk dragon, hackad
- 2 äggulor
- 2 msk färsk persilja, hackad
- 1 msk citronsaft
- 2 krm salt
- ½ krm vitpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint.
- Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C.
- Koka upp lök, vinäger och vatten i en kastrull. Reducera till hälften.
- Sila av och spara löken och mät upp ½ dl vätskan.
- Häll tillbaka löken och vätskan i kastrullen och tillsätt dragonen.
- Vispa ner äggulorna. Häll ner smöret lite i taget under ständig vispning, så att såsen inte skär sig.
- Vänd ner persiljan och smaka av med citronsaft, peppar och salt.
Till recepten
Dela recept