Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
15 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 150 g mandelmassa
- ¾ dl strösocker
- 1 äggvita
Chokladsmörkräm med hasselnöt
- 120 g mörk choklad (70%)
-
175 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl florsocker
- 80 g hasselnötskräm
- 1 tsk snabbkaffepulver
- 1½ krm salt
Topping
- 100 g mörk choklad (70%)
- 1 tsk rapsolja
- 50 g rostade hasselnötter
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Värm ugnen till 180 °C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Tillsätt äggvitan, rör om till en jämn smet.Spritsa ut bottnar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Chokladsmörkräm
- Hacka chokladen och låt den smälta i en bunke över ett vattenbad. Låt den svalna till ca 35 grader, annars smälter smöret i nästa steg.
- Vispa smör och socker ljust och luftigt i en köksassistent.
- Tillsätt smält choklad, hasselnötskräm, snabbkaffepulver och salt i smöret. Tillsätt lite i taget. Låt frostingen stå övertäckt med plastfolie i kylen en stund om den skulle bli för lös.
Topping
- Fördela chokladsmörkrämen på bottnarna med hjälp av en matsked och ställ i kylen.
- Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa smörkrämen på Biskvin i chokladen och toppa med hackade hasselnötter. Låt chokladen stelna innan servering.
Till recepten
Dela recept