Fortsätt till innehållet

Biskvier

Biskvier är en chokladdoppad kondisbit med en mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten. Denna chokladsmörkrämen har även fått smak av kaffe och hasselnött.

Biskvier

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g mandelmassa
  • ¾ dl strösocker
  • äggvita

Chokladsmörkräm med hasselnöt

  • 120 g mörk choklad (70%)
  • 175 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl florsocker
  • 80 g hasselnötskräm
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 1½ krm salt

Topping

  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g rostade hasselnötter

Instruktioner

Botten

  1. Värm ugnen till 180 °C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Tillsätt äggvitan, rör om till en jämn smet.Spritsa ut bottnar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Chokladsmörkräm

  1. Hacka chokladen och låt den smälta i en bunke över ett vattenbad. Låt den svalna till ca 35 grader, annars smälter smöret i nästa steg.
  2. Vispa smör och socker ljust och luftigt i en köksassistent.
  3. Tillsätt smält choklad, hasselnötskräm, snabbkaffepulver och salt i smöret. Tillsätt lite i taget. Låt frostingen stå övertäckt med plastfolie i kylen en stund om den skulle bli för lös.

Topping

  1. Fördela chokladsmörkrämen på bottnarna med hjälp av en matsked och ställ i kylen.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa smörkrämen på Biskvin i chokladen och toppa med hackade hasselnötter. Låt chokladen stelna innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.