Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Passiv
4 h
Totalt
6 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 150 g kex, t ex Digestive
-
60 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk kardemumma, mortlad eller malen
Fyllning
- 7 gelatinblad
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
600 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
- 250 g blåbär
- 2 msk strösocker
Dekoration
- 0 kg blåbär
- 0 kg ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret. Krossa kexen. Blanda smör, kex och kardemumma och tryck ut smeten i en springform (Ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa grädden fast. Vispa färskost och yoghurt till en jämn smet med en elvisp.
- Koka upp ca 2 msk vatten. Smält 5 gelatinblad i vattnet. Häll blandningen i färskost/yoghurtblandningen under omrörning.
- Vänd ner den vispade grädden.
- Mosa blåbären och sockret. Koka upp hälften av blandningen i en kastrull. Smält de två resterande gelatinbladen i den kokande blåbärsblandningen. Blanda med resten av bläbären.
- Häll hälften av färskostfyllningen i formen. Skeda över hälften av blåbärspurén och gör ett mönster/marmorera genom att dra skedens handtag eller en kniv genom pölarna. Häll på resten av färskostfyllningen, fyll på med blåbärspuré och marmorera och bred sen över blåbärspuré som ett jämnt lager. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
- Dekorera tårtan med färska blåbär och ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept