Fortsätt till innehållet
Matiga Blåbärsmuffins

Matiga Blåbärsmuffins

Dessa blåbärsmuffins är bakade på grov dinkel och sötade med honung och rivet äpple. Resultatet blir underbart mjuka och luftiga muffins, som passar till både frukost och mellis! Variera med olika frukter och bär som fyllning!

Matiga Blåbärsmuffins

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2½ dl fullkornsmjöl dinkel, finmalet
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1  (80 g rivet) äpplen
  • ¾ dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • 1 tsk citron (pressad)
  • ½  citron, rivet skal
  • 1 ägg
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl honung
  • ½ tsk vaniljpasta
  • 100 g blåbär (frysta)
  • 1 tsk maizena

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C. Förbered en plåt med muffinsformar.
  2. Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Skala och grovriv äpplet.
  4. Blanda mjölk, citronsaft, rivet citronskal, ägg, rapsolja, honung, vanilj och äpple i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
  5. Blanda blåbär med maizena och vänd försiktigt ner i smeten.
  6. Fördela smeten i 6 muffinsformar och grädda i ugnen i ca 25 minuter, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna helt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.