Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vetemjöl
- 1½ msk kallt vatten
Fyllning
- 4 dl blåbär (färska eller frysta)
- 1½ msk potatismjöl
- 3 msk strösocker (till blåbären)
- 1 tsk vaniljsocker
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 2 ägg
- 1 msk strösocker (till crème fraîche-blandningen)
Till servering
-
5 dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Lägg rumstempererat smör, vetemjöl och kallt vatten i en skål. Tips! Mät upp vetemjölet i ett litermått för att undvika att mjölet packas för hårt i ett decilitermått.
- Blanda ihop ingredienserna till en deg, gärna med elvisp eller köksmaskin.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 22 cm i diameter.
- Ställ pajformen i kylen i minst 15 minuter medan du förbereder fyllningen.
- Blanda blåbär, potatismjöl, strösocker och vaniljsocker i en skål.
- Mät upp crème fraiche, ägg och strösocker i en annan skål och vispa ihop till en jämn smet, antingen för hand eller med elvisp på låg hastighet.
- Ta ut pajskalet från kylen och nagga botten med en gaffel.
- Fyll pajskalet med blåbärsblandningen och häll sedan över crème fraiche-blandningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 30 minuter tills den fått en fin gyllene färg.
- Servera blåbärspajen ljummen, gärna med vaniljsås eller vispad grädde.
Till recepten
Dela recept