Förberedelsetid
Aktiv
1 h 40 min
Passiv
12 h
Totalt
13 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
3 dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 2 dl bovetemjöl
- 1½ dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 dl vichyvatten eller öl
- 2 äggvitor
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
- 150 g champinjoner eller kantareller
- 1 gul lök, liten
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 150 g kallrökt lax, skivad
- 1 rödlök, finhackad
- 0 kg salt och svartpeppar
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
Blinier
- Blanda kefir och bovetemjöl i en skål. Låt stå i rumstemperatur i ca 12 timmar.
- Blanda med mjöl, salt och öl eller vichyvatten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten precis innan gräddning.
- Stek på båda sidor på svag till medelstark värme i en stekpanna med smör.
Topping
- Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
- Skala och finhacka löken.
- Stek löken och svampen i lite smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- Vispa crème fraichen fluffig med en elvisp. Blanda svampblandningen med crème fraichen.
- Toppa blinierna med svampröran och laxen. Garnera med hackad lök.
Till recepten
Dela recept