Fortsätt till innehållet

Blomstertårta

En riktigt god och vacker kaka med vit choklad, vanilj och vinbär. Garnera med bär och servera den gärna med lite lättvispad grädde så blir det en riktigt somrig tårta.

Blomstertårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • ägg
  • 200 g
    Valio Laktosfri kvarg vanilj
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
    Valio laktosfri kvarg vanilj 7% 200 g
  • 100 g röda vinbär

Dekoration

  • 100 g vit choklad
  • 100 g färska bär
  • 50 g mynta
  • 50 g ätbara blommor
  • 0 kg
    Valio Laktosfri vispgrädde, vispad
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Blanda smör, ägg och kvarg i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en smet. Vänd sist ner vinbären.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1,5 l).
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna en stund innan du vänder upp och ner på kakan.
  6. Smält chokladen och häll över den svalnade kakan.
  7. Dekorera med färska bär, myntablad och ätbara blommor

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.