Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
40 min
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
3
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3½ dl vetemjöl
- 1½ dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 100 g röda vinbär
Dekoration
- 100 g vit choklad
- 100 g färska bär
- 50 g mynta
- 50 g ätbara blommor
-
0 kg
Valio Laktosfri vispgrädde, vispadValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda smör, ägg och kvarg i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en smet. Vänd sist ner vinbären.
- Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1,5 l).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna en stund innan du vänder upp och ner på kakan.
- Smält chokladen och häll över den svalnade kakan.
- Dekorera med färska bär, myntablad och ätbara blommor
Till recepten
Dela recept