Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
4 h 15 min
Totalt
5 h 35 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 dl strösocker
- 2 äggula
- 1 citronskal, rivet
- 1½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Maräng
- 2 äggvita
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mandelspån
Cheesecakefyllning
- 300 g jordgubbar, färska
- 2 gelatinblad
-
200 g
Valio Laktosfri Viola naturell färskostValio laktosfri färskost har en krämig, god smak och passar både i bakning och matlagning.…
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl jordgubbssylt
- 2 msk citronjuice
- 0 kg jordgubbar och ätbara blommor till garnering
Dela recept
Instruktioner
- Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggulor och citronskal och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna och vispa med tillsammans med mjölkdrycken.
- Fördela smeten i 2 st springformar (ø 20 cm) klädda med bakplåtspapper.
- Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 180°C i ca 10 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna skummiga. Tillsätt sockret lite i taget under vispning till en hård och fast maräng. Bred marängen över bottnarna med en sked och strö på mandelspån. Grädda bottnarna ytterligare i ca 15 minuter tills ytan fått fin färg.
- Låt svalna men behåll formen på.
Cheesecakefyllning
- Hacka jordgubbarna i små tärningar.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Lägg färskosten i en bunke och vispa lätt. Tillsätt grädde, sylt och vaniljsocker och vispa smeten fluffig. Vänd i jordgubbarna.
- Värm upp citronsaften och de blötlagda gelatinbladen i en kastrull. Vispa ned gelatinblandningen i smeten och blanda väl.
- Häll fyllningen på en av tårtbottnarna i sin springform. Ta bort den andra tårtbotten från sin form och lägg den ovanpå fyllningen. Låt stelna i kylen minst 4 timmar eller över natten.
- Dekorera tårtan med jordgubbar och ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept