Fortsätt till innehållet

Brita Cheesecake

En genial kombination av två goda tårtor - en britatårta med maräng och en fräscha cheesecake med bär. Kakan går bra att förbereda. Garneras med färska bär vid servering.

Brita Cheesecake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Maräng

  • äggvita
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelspån

Cheesecakefyllning

  • 300 g jordgubbar, färska
  • gelatinblad
  • 200 g
    Valio Laktosfri Viola naturell färskost
    Valio laktosfri färskost har en krämig, god smak och passar både i bakning och matlagning.…
    Valio Viola® 1,5 kg naturell färskost laktosfri
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl jordgubbssylt
  • 2 msk citronjuice
  • 0 kg jordgubbar och ätbara blommor till garnering

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggulor och citronskal och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna och vispa med tillsammans med mjölkdrycken.
  2. Fördela smeten i 2 st springformar (ø 20 cm) klädda med bakplåtspapper.
  3. Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 180°C i ca 10 minuter.
  4. Vispa under tiden äggvitorna skummiga. Tillsätt sockret lite i taget under vispning till en hård och fast maräng. Bred marängen över bottnarna med en sked och strö på mandelspån. Grädda bottnarna ytterligare i ca 15 minuter tills ytan fått fin färg.
  5. Låt svalna men behåll formen på.

Cheesecakefyllning

  1. Hacka jordgubbarna i små tärningar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Lägg färskosten i en bunke och vispa lätt. Tillsätt grädde, sylt och vaniljsocker och vispa smeten fluffig. Vänd i jordgubbarna.
  4. Värm upp citronsaften och de blötlagda gelatinbladen i en kastrull. Vispa ned gelatinblandningen i smeten och blanda väl.
  5. Häll fyllningen på en av tårtbottnarna i sin springform. Ta bort den andra tårtbotten från sin form och lägg den ovanpå fyllningen. Låt stelna i kylen minst 4 timmar eller över natten.
  6. Dekorera tårtan med jordgubbar och ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.