Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderDeg
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 25 g jäst, färsk
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1 msk kardemumma
- 8 dl vetemjöl
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Fyllning och garnering
- 0 kg nutella
- 0 kg ägg
- 0 kg hasselnötter, hackade
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken till 37°C. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt, kardemumma och lite av mjölet. Arbeta degen tills den är slät.
- Tillsätt resten av mjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter, ca 10 minuter. Tillsätt smöret skuret i bitar och arbeta till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under en bakduk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor, ca 1 timme.
- Kavla ut degen på ett bakbord och bred på nutellan.
- Rulla ihop till en rulle från långsidan med skarven nedåt. Skär rullen diagonalt i trekantiga bitar med en vass kniv. Lyft upp bitarna med den smala spetsen uppåt.
- Använd fingrarna för att trycka ner den smala spetsen mot bordet. Då kommer fyllningen synas mer när bullarna gräddas. Låt jäsa under en bakduk.
- Pensla bullarna med ägg och strö på hasselnötter.
- Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter.
Till recepten
Dela recept