Fortsätt till innehållet
Caesarsallad med räkor

Caesarsallad med räkor

Njut av en härligt god caesarsallad som blir klar på rekordtid. Stora räkor är lite mer oväntat än klassikern, grillad kyckling, men det går ju så klart också bra. God både till lunch och middag.

Caesarsallad med räkor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g romansallad
  • 200 g räkor, stora och skalade
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 50 g parmesanost, grovriven eller hyvlad

Krutonger

  • 150 g bröd t.ex. lantbröd
  • vitlöksklyftor
  • 0 kg salt
  • 1 msk
    Valio Laktosfri Smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Caeserdressing


Instruktioner

Krutonger

  1. Skär brödet i tärningar.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek brödet gyllene med vitlöken i smör i en stekpanna. Krydda med salt.

Dressing

  1. Mixa crème fraiche och anjovisfiléerna med en stavmixer till en dressing.
  2. Krydda med salt och peppar.

Sallad

  1. Skölj salladen och dela den i bitar. Stek räkorna i lite olja eller smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda sallad och dressing i en serveringsskål. Toppa med räkor, parmesanost och krutonger.
  3. Pressa över citronsaft.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.