Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 300 g romansallad
- 200 g räkor, stora och skalade
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 50 g parmesanost, grovriven eller hyvlad
Krutonger
- 150 g bröd t.ex. lantbröd
- 2 vitlöksklyftor
- 0 kg salt
-
1 msk
Valio Laktosfri SmörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Caeserdressing
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 6 anjovisfiléer
- 0 kg citron, pressad
Dela recept
Instruktioner
Krutonger
- Skär brödet i tärningar.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Stek brödet gyllene med vitlöken i smör i en stekpanna. Krydda med salt.
Dressing
- Mixa crème fraiche och anjovisfiléerna med en stavmixer till en dressing.
- Krydda med salt och peppar.
Sallad
- Skölj salladen och dela den i bitar. Stek räkorna i lite olja eller smör. Krydda med salt och peppar.
- Blanda sallad och dressing i en serveringsskål. Toppa med räkor, parmesanost och krutonger.
- Pressa över citronsaft.
Till recepten
Dela recept