Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
8 h
Totalt
9 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 180 g savoiardikex
- ½ dl vatten
- ½ dl citronjuice
- 2 msk strösocker
Vaniljmousse
- 4 gelatinblad
-
500 g
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Garnering
- 250 g färska bär
- 0 kg ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
- Klä en pajform med löstagbar kant (ca 20 cm Ø) med bakplåtspapper.
- Halvera kexen med en vass kniv och lägg den skurna raka ytan mot kanten. Klä botten med resten av kexen.
- Rör ihop vatten, citronjuice och socker och häll blandningen över kexen i botten. Låt kakorna dra åt sig av juicen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda vaniljsås och kvarg i en bunke. Vispa grädden fluffig i en separat bunke.
- Smält gelatinet i mikron eller i en kastrull med någon matsked vatten. Rör försiktigt ned gelatinet i kvargblandningen och vänd sist ner den vispade grädden.
- Häll fyllningen i pajformen.
- Täck över tårtan och låt den stelna i kylen minst 8 timmar eller över natten.
- Garnera med färska bär och ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept