Fortsätt till innehållet
Cheesecake med hallon och kladdkaka

Cheesecake med hallon och kladdkaka

Två tårtor i en! En superenkel moussetårta som görs på färdig kladdkaka. Dekorera med hallon och choklad. Vill du ha en annan smak på moussen? Testa en annan smaksatt kvarg.

Cheesecake med hallon och kladdkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ca 400 g kladdkaka, frusen
  • 100 g hallon, färska eller frusna
  • gelatinblad
  • 1 paket á 200 g Valio Laktosfri kvarg hallon
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 tsk citronjuice
  • 70 g choklad, rosa, vit eller mörk efter smak

Instruktioner

  1. Lägg kakan i en springform ca 18 cm ø. Lägg på hallonen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  3. Vispa grädden fast och vänd ner kvargen. Smält gelatinbladen i en kastrull tillsammans med citronjuicen. Vispa ner i gräddblandningen.
  4. Häll krämen över hallonen i kakformen. Täck med plastfilm och kallt i minst 4 timmar eller över natten.
  5. Lägg kakan på ett serveringsfast och dekorera med choklad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.