Fortsätt till innehållet
Choklad- och hasselnötstårta

Choklad- och hasselnötstårta

Ljuvlig choklad- och hasselnötstårta som kan smaksättas med en skvätt whiskey om man vill. Perfekt till årets alla högtider.

Choklad-  och hasselnötstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 75 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 175 g bastonge-, digestive- eller andra kex
  • 50 g hasselnötssmör

Fyllning

Dekoration

  • 20 g mörk choklad
  • 25 g hasselnötter

Instruktioner

  1. Smält smöret. Hacka kexen och blanda med det smälta smöret och hasselnötssmöret.
  2. Täck botten på en löstagbar form (ca 20 cm Ø) med ett bakplåtspapper.
  3. Tryck ut blandningen i botten och på kanterna av formen och ställ kallt.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  5. Vispa grädden fast och blanda ned whiskyn.
  6. Lägg nutella i en skål men spara 1 dl till dekoration. Blanda ned kvargen. Hetta upp kaffet i en kastrull, krama ur gelatinbladen och tillsätt. Vispa tills de smält och rör ner i grädden.
  7. Bred ut fyllningen på kakbotten och låt stå i 2 timmar.
  8. Smält chokladen. Klicka ut myntstora klickar på ett bakplåtspapper, bred ut klickarna med hjälp av skedens botten och låt stelna i kylen.
  9. Smält nutellan som är kvar i mikrovågsugnen och häll en tunn linje runt tårtans yttre kanter.
  10. Dekorera med krossade hasselnötter och choklad-cirklarna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.