Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Passiv
2 h
Totalt
4 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 175 g bastonge-, digestive- eller andra kex
- 50 g hasselnötssmör
Fyllning
- 3 gelatinblad
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk whisky, valfritt
- 350 g nutella
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 3 tsk kaffe
Dekoration
- 20 g mörk choklad
- 25 g hasselnötter
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret. Hacka kexen och blanda med det smälta smöret och hasselnötssmöret.
- Täck botten på en löstagbar form (ca 20 cm Ø) med ett bakplåtspapper.
- Tryck ut blandningen i botten och på kanterna av formen och ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Vispa grädden fast och blanda ned whiskyn.
- Lägg nutella i en skål men spara 1 dl till dekoration. Blanda ned kvargen. Hetta upp kaffet i en kastrull, krama ur gelatinbladen och tillsätt. Vispa tills de smält och rör ner i grädden.
- Bred ut fyllningen på kakbotten och låt stå i 2 timmar.
- Smält chokladen. Klicka ut myntstora klickar på ett bakplåtspapper, bred ut klickarna med hjälp av skedens botten och låt stelna i kylen.
- Smält nutellan som är kvar i mikrovågsugnen och häll en tunn linje runt tårtans yttre kanter.
- Dekorera med krossade hasselnötter och choklad-cirklarna.
Till recepten
Dela recept