Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
Recension
5
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio smör osaltat, rumsvarmtEtt osaltat smör som fungerar lika bra i matlagning som i bakning. Kärnat på traditionellt…
- 3 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kaffe, kallt
- 0 kg kokos, pärlsocker eller strössel
Dela recept
Instruktioner
- Blanda samman det rumsvarma smöret med socker.
- Tillsätt havregryn, socker, kakao och vaniljsocker. Blanda sist i kaffet.
- Forma bollarna till önskad storlek och rulla dem i kokos, pärlsocker eller strössel.
- Låt stå i kylen i cirka 30 min.
- Tips! För extra goda chokladbollar kan du blanda i hackad choklad i smeten.
- Använd glutenfria havregryn så blir bollarna även glutenfria.
Till recepten
Dela recept