Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn124°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl strösocker
- 1 dl sirap
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
Garnering
- 1 näve sötmandel
- 0 kg havssalt
Dela recept
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
- Koka kraftigt i ca 15–20 minuter tills smeten är tjocknat och nått 124°C. Har du ingen termometer kan du testa med ett klassiskt kulprov.
- Häll upp smeten på en plåt med oljat bakplåtspapper. Låt svalna 5 minuter i rumstemperatur innan du lägger på mandelspån och havssalt.
- Låt svalna och klipp eller skär du kolan i lagom stora bitar.
- Slå i smörpapper eller cellofan. Perfekt att ge bort som julgåva!
- Förvara i kylskåp.
Till recepten
Dela recept