Fortsätt till innehållet
Chokladmousse med apelsinsmak

Chokladmousse med apelsinsmak

Superenkel och fluffig chokladmousse med fräsch smak av apelsin. Lite kakao på toppen förstärker chokladsmaken men du kan också garnera med torkade eller färska apelsinskivor.

Chokladmousse med apelsinsmak

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och socker i en kastrull, sjud ca 5 minuter under omrörning.
  2. Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner citronsaft och kvarg. Vispa till en slät kräm.
  3. Häll blandningen i små serveringsskålar. Ställ kallt i minst 4 timmar.
  4. Dekorera gärna med kakaopulver och torkade eller färska apelsinskivor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.