Fortsätt till innehållet

Chokladmuggkaka

Muggkaka med PROfeel® chokladpudding på toppen är både smarrigt och lättlagat. Perfekt för dig som är sugen på något sött men vill ha lite extra protein.

Chokladmuggkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1¼ dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljarom
  • ägg
  • 1½ tsk sötströ eller annat sötningsmedel
  • 3 msk Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 4 msk
    Valio PROfeel® proteinpudding choklad
    Valio PROfeel® proteinpudding är ett gott och krämigt mellanmål med smak av fyllig choklad. Produkten…
    Valio PROfeel® proteinpudding choklad

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, mjöl och bakpulver. Kör i mixer till grovmalet mjöl. Blanda i vanilj, ägg, sötningsmedel och havredryck.
  2. Häll smeten i en smord mugg eller kopp som klarar ugnsvärme.
  3. Baka i 175°C i 15-18 minuter eller i mikrovågsugnen på full effekt i ca 2 minuter.
  4. Toppa med PROfeel chokladpudding.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.