Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
10 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 20 urkärnade dadlar
- 2 msk vatten
- 3 tsk bakpulver
- 4 ägg
- 4 dl mandelmjöl
-
180 g
Valio PROfeel® proteinpudding gräddkolaValio PROfeel® proteinpudding är ett gott och krämigt mellanmål med smak av ljuvlig gräddkola. Produkten…
-
180 g
Valio PROfeel® proteinpudding chokladValio PROfeel® proteinpudding är ett gott och krämigt mellanmål med smak av fyllig choklad. Produkten…
Topping
- 360 g protinella smooth hazelnut & cocoa
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg färska bär
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Mixa dadlarna tillsammans med vattnet i en mixer.
- Blanda med övriga ingredienser och tillsätt sist smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 30 cm Ø).
- Grädda i mitten av ugnen i 225 °C i ca 8-10 minuter. Låt kakan svalna.
- Värm Proteinella i mikrovågsugnen (ca 1minut på 600w) och bred över tårtan.
- Servera chokladtårtan med mousse eller vispad grädde och färska bär.
Till recepten
Dela recept