Fortsätt till innehållet

Chokladtårta

Den här tårtan är en favorit hos riktiga chokladälskare. Yoghurtvispad grädde gifter sig väl med chokladen. Tårtan är jättegod som efterrätt samt till kaffet.

Chokladtårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl strösocker
  • 150 g mörk choklad (70%)
  • ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • bastogne kex (eller liknande)

Glasyr

Till servering


Instruktioner

  1. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform (Ø 22,5 cm) och smörj kanterna på formen.
  2. Smält smör, socker och choklad i en kastrull på låg värme till en slät blandning. Ta av kastrullen från spisen och låt blandningen svalna en stund (ca 5 min).
  3. Vispa i ett ägg i taget i chokladblandningen. Sikta i mjölet och rör om väl.
  4. Lägg Bastongekexen på botten av formen. Häll ett jämnt lager av smeten över kexen.
  5. Tillaga kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt svalna väl.
  6. Förbered glasyren: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Blanda i hackat smör och grädde, ställ in i kylen i ca 10 minuter eller tills glasyren kan bredas ut med en spatel eller kniv. För över kakan från formen till ett serveringsfat och glasera.
  7. Förbered grädden: Vispa grädden till ett fluffigt skum och tillsätt övriga ingredienser. Servera tillsammans med tårtan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.