Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
3 h
Totalt
3 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 250 g mörk choklad
- 100 g kondenserad mjölk
-
100 g
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljextrakt
- 125 g mjölkchoklad
- 1 msk havssalt
Dela recept
Instruktioner
- Hacka den mörka chokladen och smält i ett vattenbad tillsammans med kondenserad mjölk och grädde.
- Tillsätt vaniljen och rör ihop till en jämn smet.
- Ställ smeten i kylen ca 3 timmar.
- Forma tryffeln till 20 st bollar.
- Smält mjölkchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen, rulla tryfflarna i chokladen och lägg upp på en bricka.
- Strö lite havsalt på varje tryffel och låt chokladen stelna.
Till recepten
Dela recept