Fortsätt till innehållet
Chokladtryffel med havssalt

Chokladtryffel med havssalt

Det perfekta julgodiset med kombination av sött och lite salt. Chokladtryffel passar självklart lika bra att äta under resten av året och kan vara en rolig present att ge bort i en fin burk!

Chokladtryffel med havssalt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g kondenserad mjölk
  • 100 g
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 125 g mjölkchoklad
  • 1 msk havssalt

Instruktioner

  1. Hacka den mörka chokladen och smält i ett vattenbad tillsammans med kondenserad mjölk och grädde.
  2. Tillsätt vaniljen och rör ihop till en jämn smet.
  3. Ställ smeten i kylen ca 3 timmar.
  4. Forma tryffeln till 20 st bollar.
  5. Smält mjölkchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen, rulla tryfflarna i chokladen och lägg upp på en bricka.
  6. Strö lite havsalt på varje tryffel och låt chokladen stelna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.