Fortsätt till innehållet

Chokladvåfflor

Laktosfria och frasiga våfflor för chokladälskaren! Servera dem med vaniljglass och för en extra festlig måltid eller med skivad banan och kokos om du vill vara lite nyttigare.

Chokladvåfflor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping

  • 500 g vaniljglass
  • 2 msk kakao

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Vispa samman mjölkdryck, ägg och smör till en slät smet.
  3. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i en annan bunke och vänd ner. Låt gärna smeten vila 15 minuter.
  4. Hetta upp våffeljärnet med en klick smör i. Grädda våfflorna en i taget i hett våffeljärn. Pensla med smör mellan gräddningarna. Smeten räcker till ca 8 våfflor.
  5. Toppa våfflorna med vaniljglass och kakao. Servera direkt!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.