Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
15 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1¼ vatten
-
1¼ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
110 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 tsk strösocker
- 160 g (drygt 2,5 dl) vetemjöl
- 4 ägg
- 1 liter matolja (för fritering)
- ½ tsk salt
Topping
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kanel, mald
- 1 dl hasselnötskräm
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull.
- Ta av från plattan, häll ner allt mjöl och blanda kraftigt med en träslev till en jämn deg. Sätt kastrullen på plattan igen och rör vidare ett par minuter tills det är en fast deg. Dra av kastrullen från värmen och låt svalna ett par minuter.
- Tillsätt äggen, ett ägg i taget och blanda in helt innan du tillsätter nästa. Lägg över smeten i en spritspåse med en öppen stjärntyll ca 1 cm stor öppning.
- Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 180 grader. Spritsa ner smet i oljan och klipp eller skär av smeten. Fritera 3-4 stycket i taget i ca 3 minuter på varje sida. Låt churrosen rinna av på hushållspapper och rulla dem sen i en blandning av socker och kanel. Ät dom som de är eller doppa i hasselnötskräm.
Till recepten
Dela recept