Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
20 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vetemjöl
- 1½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- ½ paket á 200 g Valio Laktosfri kvarg hallon
- 2 dl hallon
-
½ paket á 200 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
Smultopping
- 1 dl vetemjöl
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl havregryn
- 3 msk ljust muscovadorörsocker
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn. Låt svalna något.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa samman hallonkvarg, smör och ägg i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen och vänd ner hallonen.
- Fördela smeten i en muffinsplåt eller i ca 12 separata muffinsformar. Fyll dem ca 2/3.
- Ta en sked och gör ett litet hål i mitten och lägg i citronkvargen.
- Lägg ingredienserna till smultoppingen i en bunke. Nyp snabbt samman till smulor. Fördela toppingen på muffinsarna och tryck till lite.
- Baka i 200°C i ca 20 minuter tills smulorna har fått fin färg och muffinsarna är genomgräddade.
Till recepten
Dela recept