Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
3 h
Totalt
3 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn100°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 äggvita
- 1½ dl strösocker
- 1½ tsk majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 paket á 200 g Valio Laktosfri kvarg hallon
-
1 paket á 200 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 1 citron, skalet från
- 0 kg färska bär t ex hallon och björnbär
Dela recept
Instruktioner
- Vispa äggvitorna i en rostfri bunke med en elvisp tills de blir fasta. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning tills skummet blir fast och glansigt.
- Sikta ner majsstärkelsen och vänd ner vinägern med en sked.
- Rita en avlång form på ett bakplåtspapper. Vänd på pappret och skeda på marängsmeten. Forma fina kanter med hjälp av en slickepott. Gör kanterna högre än mitten.
- Baka i ugnen på 100°C i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen torka i ugnen, ca 2 timmar till. Du kan förvara marängen i en lufttät burk om du gör den dagen innan.
- Lägg kvargen i varsin bunke. Vispa grädden fast i en bunke med en elvisp. Vänd ner grädden, hälften i hallonkvargen och hälften i citronkvargen.
- Skeda fyllningen över marängen och garnera med bär och citronskal.
Till recepten
Dela recept