Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 msk ströbröd
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron citronskal från 1 citron
- 3 ägg
- 2½ dl vetemjöl
- ½ dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 msk citronjuice
Topping
- 0 kg florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Smörj och bröa en springform.
- Vispa det mjuka smöret, sockret och vaniljsockret till ett fluffigt, blekt skum.
- Tillsätt äggen, ett i taget, vispa kraftigt emellan. Tillsätt till sist det rivna skalet av citronen.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Sikta mjöl-blandningen till smör-sockerskummet och tillsätt citronsaften. Blanda tills det är slätt.
- Häll smeten i kakformen.
- Tillaga i nedre delen av ugnen på galler i 175°C grader. Gräddningstiden för tårtan är 45 - 50 min. Kontrollera färdigheten med en sticka.
- Låt kakan svalna en stund innan den vänds upp och ner. Kakan ska förberedas i god tid innan servering (t ex dagen innan). Kakan kan även frysas.
- Servera kakan på fikabordet. Dekorera med siktat florsocker.
Till recepten
Dela recept