Fortsätt till innehållet

Citronlax

Citronlax som tillagas i ugn är en enkel och fräsch rätt till våren. Addera krispig sparris eller broccoli och servera med potatis och en härlig sallad.

Citronlax

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 800 g laxfilé
  • ½ tsk salt
  • 0 kg svartpeppar (malen)
  • citron
  • 250 g färsk grön sparris
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 0 kg citronpeppar

Servera med

  • 100 g frysta ärtor
  • 0 kg färsk mynta
  • 0 kg kokt potatis

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Om du tillagar en hel lax, skär laxen i portionsstorlekar (ta bort eventuellt skinn) och lägg bitarna i en ugnsform. Alternativt lägg färdiga laxfiléer i en ugnsform. Krydda ytan på fisken med salt och svartpeppar.
  3. Skiva citronen och lägg skivorna ovanpå laxen. Dela sparrisen och placera ut mellan laxbitarna.
  4. Blanda citronpeppar med matlagningsgrädde efter smak. Häll grädden över laxen och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 25 minuter.
  5. Koka ärtorna och hacka ner färsk mynta och blanda. Tillsätt de kryddade ärtorna till laxen precis innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.