
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
25 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 800 g laxfilé
- ½ tsk salt
- 0 kg svartpeppar (malen)
- 1 citron
- 250 g färsk grön sparris
-
2½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 0 kg citronpeppar
Servera med
- 100 g frysta ärtor
- 0 kg färsk mynta
- 0 kg kokt potatis
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Om du tillagar en hel lax, skär laxen i portionsstorlekar (ta bort eventuellt skinn) och lägg bitarna i en ugnsform. Alternativt lägg färdiga laxfiléer i en ugnsform. Krydda ytan på fisken med salt och svartpeppar.
- Skiva citronen och lägg skivorna ovanpå laxen. Dela sparrisen och placera ut mellan laxbitarna.
- Blanda citronpeppar med matlagningsgrädde efter smak. Häll grädden över laxen och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 25 minuter.
- Koka ärtorna och hacka ner färsk mynta och blanda. Tillsätt de kryddade ärtorna till laxen precis innan servering.
Till recepten
Dela recept