Förberedelsetid
Aktiv
1 h 40 min
Passiv
8 h
Totalt
9 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajbotten
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 300 g digestivekex
- 2 tsk lakritspulver
Citronfyllning
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 3 äggulor spara vitorna
- 1 msk strösocker
- 1 msk citronsaft
- ½ tsk lakritspulver
Maräng
- 3 äggvitor
- 1¾ dl strösocker
- 50 g mörk choklad
Dela recept
Instruktioner
Pajbotten
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Krossa kexen fint med en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över.
- Blanda kexen med det smöret och lakritspulvret.
- Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
Citronfyllning och maräng
- Vispa samman alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet.
- Grädda i ca 15 minuter på 175°C.
- Låt svalna och sedan stå i kylskåp minst 6 timmar.
- Vispa äggvitor och socker till marängen i en bunke över en kastrull med sjudande vatten. Vispa konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng.
- Fyll en spritspåse med marängsmeten. Hit går att förbereda.
Montering
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
- Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare.
- Använd en grillpinne eller liknande och doppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.
Till recepten
Dela recept