Fortsätt till innehållet

Citronpasta

Superenkel pasta som du svänger ihop på en kvart med bara några få ingredienser. Vill du ha mer smak kan du tillsätta lite chilipepparflakes och vitlök.

Citronpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g tagliatelle pasta
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • citron, saft och finrivet skal
  • 3 msk olivolja
  • vårlöksstjälkar
  • 25 g parmesanost, riven
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla löken. Stek den mjuk i olivolja några minuter, tillsätt citronsaft och citronskal och rör ner grädden. Koka ihop någon minut. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av vattnet från pastan men spara 1-2 dl.
  4. Blanda såsen med pastan och tillsätt eventuellt några matskedar pasta vatten.
  5. Riv parmesanost över vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.