
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
20 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 8 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 1½ tsk salt
-
150 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
4½ dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- 2 citron, rivet skal
Topping
- 1 ägg
- 1 dl mandelspån
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°C. Förbered en plåt 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, socker och salt i en bunke. Tärna kallt smör och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa. Lite smörklumpar kvar är bara bra.
- Tillsätt yoghurt och rivet citronskal. Vänd ihop med en träslev till en kletig deg, blanda inte för mycket då blir sconsen sega.
- Mjöla händerna och tryck ut i en långpannan.
- Pensla med ägg och strö över mandelspån, grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Till recepten
Dela recept