Fortsätt till innehållet
Citronscones med yoghurt

Citronscones med yoghurt

Nybakade scones till frukost både doftar och smakar underbart! Här är våra scones bakade med yoghurt, havregryn och citron som ger en fräsch smak. Servera med cream cheese och sylt eller smör och ost.

Citronscones med yoghurt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping

  • ägg
  • 1 dl mandelspån

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°C. Förbered en plåt 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, socker och salt i en bunke. Tärna kallt smör och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa. Lite smörklumpar kvar är bara bra.
  3. Tillsätt yoghurt och rivet citronskal. Vänd ihop med en träslev till en kletig deg, blanda inte för mycket då blir sconsen sega.
  4. Mjöla händerna och tryck ut i en långpannan.
  5. Pensla med ägg och strö över mandelspån, grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.