Fortsätt till innehållet

Citronsufflé

En riktigt fluffig dessert som är god att äta som den är eller tillsammans med grädde och vaniljglass. Var snabb att servera då sufflén snabbt sjunker ihop efter gräddning.

Citronsufflé

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Til formarna

Sufflékräm

  • 1¼ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citron, rivet skal
  • äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • ½ msk maizena
  • 2 msk citron, pressad

Maräng

  • äggvitor
  • 2 msk florsocker

Instruktioner

Till formarna

  1. Värm ugnen till 185 °C varmluft.
  2. Pensla suffléformarna, ca 8 cm i diameter, noga med smör och fodra med socker.

Sufflésmet

  1. Koka upp mjölk med 1 msk socker, vaniljsocker och rivet citronskal i en kastrull.
  2. Vispa ihop äggulor med 1 msk socker i en bunke. Sikta ner mjöl, maizena och vispa ut till en jämn smet. Häll i citronmjölken under konstant vispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka till en kräm på medelvärme. Blanda i pressad citron. Täck bunken med plast mot ytan och låt stå tills du skall blanda ihop sufflén, detta kan du förbereda innan du skall servera.

Maräng

  1. Vispa upp äggvitorna till ett skum och tillsätt florsocker, lite i taget under vispning. Vänd ihop med citronkrämen. Värm upp krämen snabbt på spisen om den är kall.
  2. Fyll en spritspåse med smeten och fyll formarna upp till kanten och skrapa av till en jämn yta.
  3. Baka direkt i ugnen i 7-10 minuter. Sufflén skall reser sig ungefär lika mycket som formen är hög. Pudra ev. med florsocker och servera direkt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.