Förberedelsetid
Aktiv
10 h
Totalt
10 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Vanilj™ yoghurt mandarinNjut av en god och härligt krämig vaniljyoghurt med smak av solmogen mandarin. Yoghurten är…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g mandarin/apelsin marmelad
Dela recept
Instruktioner
Gör så här
- Vispa grädden.
- Tillsätt yoghurt, kvarg, sirap och vaniljsocker. Rör om.
- Häll hälften av glassen i en brödform eller större plastbunke (volym 1,5 - 1,8 l).
- Bred hälften av marmeladen över glassmassan och tryck ned marmeladen en bit med hjälp av en sked för att forma ett randigt mönster.
- Häll över resterande av glassmassan och bred sedan ut marmeladen som är kvar över samt tryck ned marmeladen på samma sätt som tidigare.
- Täck över med folie och frys över natten.
- Låt glassen tina i rumstemperatur ca 20 min innan servering
- Tips! Lägg upp glassen på ett fat eller i en fin skål med hjälp av en glasskopa. Toppa med citronmeliss.
Till recepten
Dela recept