Fortsätt till innehållet

Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs med ursprung från USA. Den passar som tillbehör till olika kött- och fiskrätter, till allt grillat och är given till hamburgare. För extra sting kan du smaksätta din colewlaw med inlagd jalapeño eller srirachasås.

Coleslaw

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • 750 g vitkål
  • salladslök
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala morötterna. Strimla kålen och morötterna fint eller riv dem grovt på ett rivjärn. Hacka löken fint.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar.
  3. Blanda grönsakerna med majonnässåsen. Ställ kallt innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.