Fortsätt till innehållet
Cookies med vit choklad & tranbär

Cookies med vit choklad & tranbär

Cookies med vit choklad och tranbär, De läckra kakorna får sin smak från torkade tranbär och vit choklad. En dröm för kakmonstret!

Cookies med vit choklad & tranbär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 175 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 0 kg strösocker
  • 1¾ dl brunt farinsocker
  • ägg
  • 4¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk maizena
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl torkade tranbär
  • 60 g macadamianötter

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en bunke.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom vit choklad, tranbären och macadamianötterna.
  4. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. Bryt eller hacka den vita chokladen i mindre bitar. Lägg i vit choklad, tranbär och macadamianötter i degen. Arbeta snabbt ihop tills chokladen, tranbären och nötterna fördelat sig jämnt i degen.
  6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till bollar à ca 40 g och fördela med jämna mellanrum på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 10 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är viktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.