
Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 6 schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 150 g bacon
- 6 kycklingklubbor eller kycklinglår
-
50 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1½ tsk salt
- 0 kg svartpeppar (malen)
- 200 g champinjoner (eller annan matsvamp)
- 3 dl köttbuljong
- 4 dl rött vin
- 5 lagerblad
- 10 färsk timjan (kvistar)
Till servering
- 0 kg kokt potatis eller ris
Dela recept
Instruktioner
- Hacka schalottenlök och vitlök. Skär bacon i mindre bitar.
- Stek bacon i en stekpanna eller kastrull med höga kanter, du kommer behöva ett lock på senare. Tillsätt smör och lök och låt det fräsa.
- Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt i stekpannan och låt dem få färg, vänd på dem och gör likadant på andra sidan.
- Tillsätt svampen och låt fräsa i några minuter.
- Häll över buljong och vin. Tillsätt örterna och låt sedan sjuda under lock i en halvtimme.
- Servera med kokt potatis eller ris
Till recepten
Dela recept