Fortsätt till innehållet

Coq au Vin

Coq au vin är en klassisk maträtt från det franska köket. Det är inte alltid man hittar tupp i affären men det går precis lika bra med kycklinglår eller kycklingklubbor. Detta recept passar perfekt på påskbordet!

Coq au Vin

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • schalottenlökar
  • vitlöksklyftor
  • 150 g bacon
  • kycklingklubbor eller kycklinglår
  • 50 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1½ tsk salt
  • 0 kg svartpeppar (malen)
  • 200 g champinjoner (eller annan matsvamp)
  • 3 dl köttbuljong
  • 4 dl rött vin
  • lagerblad
  • 10  färsk timjan (kvistar)

Till servering

  • 0 kg kokt potatis eller ris

Instruktioner

  1. Hacka schalottenlök och vitlök. Skär bacon i mindre bitar.
  2. Stek bacon i en stekpanna eller kastrull med höga kanter, du kommer behöva ett lock på senare. Tillsätt smör och lök och låt det fräsa.
  3. Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt i stekpannan och låt dem få färg, vänd på dem och gör likadant på andra sidan.
  4. Tillsätt svampen och låt fräsa i några minuter.
  5. Häll över buljong och vin. Tillsätt örterna och låt sedan sjuda under lock i en halvtimme.
  6. Servera med kokt potatis eller ris

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.