Fortsätt till innehållet

Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert serverad med en flamberad apelsinsås. Såsen är en bittersöt sås med apelsinsmak.

Crêpes Suzette

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Sås

  • ½ dl strösocker
  • 1 dl apelsinsaft, pressad
  • 15 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl cointreau

Till servering

  • 0 kg vaniljglass

Instruktioner

Crêpes

  1. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa i äggen. Låt smeten svälla ca 20 min.
  2. Värm en stekpanna, lägg i en klick smör och stek tunna crêpes av smeten.

Sås

  1. Smält strösockret i en panna på medelvärme och vänta tills de fått en ljusbrun färg, vinkla stekpannan om du vill röra om.
  2. Tillsätt apelsinsaft och låt koka in tills sockret löst upp sig i såsen. Tillsätt smör och cointreau, låt koka upp.
  3. Stäng av fläkten och flambera såsen. Låt det brinna ut och häll sen såsen över crêpesen. Servera med vaniljglass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.