Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Sås
- ½ dl strösocker
- 1 dl apelsinsaft, pressad
-
15 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl cointreau
Till servering
- 0 kg vaniljglass
Dela recept
Instruktioner
Crêpes
- Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa i äggen. Låt smeten svälla ca 20 min.
- Värm en stekpanna, lägg i en klick smör och stek tunna crêpes av smeten.
Sås
- Smält strösockret i en panna på medelvärme och vänta tills de fått en ljusbrun färg, vinkla stekpannan om du vill röra om.
- Tillsätt apelsinsaft och låt koka in tills sockret löst upp sig i såsen. Tillsätt smör och cointreau, låt koka upp.
- Stäng av fläkten och flambera såsen. Låt det brinna ut och häll sen såsen över crêpesen. Servera med vaniljglass.
Till recepten
Dela recept